Κυριακή, Απριλίου 01, 2007

First we took UK then we take Berlin

Για άλλη μια φορά, πήγαμε, είδαμε, και νικήσαμε! (victory, not vengeance!)
Αυτή το φορά ο στόχος ήταν ακόμα μεγαλύτερης στρατηγικής σημασίας:

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
OMFG ΤΙ ΠΟΛΗΗΗΗΗ!!!
Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις απλά πολύ μικρός. Απορώ πώς τα ζερμανά δεν καταβάλονται από τον όγκο και την επιβλητικότητα! Μια πόλη αντάξια ενός γκου γκου φύρερ...

<(Δεν μου έφταναν τα τεράστια κτήρια, είχα και τις τεράστιες καμηλοπαρδάλεις)


Τεράστιοι δρόμοι (σχεδόν άδειοι - κυκλοφορούν κυρίως mercedes, οι ΚΘ παίρνουν το χαώδες μετρό), πανύψηλα όμορφα κτήρια, ποικιλία, κάθε είδους φαί, και όλοι ήρεμοι και φιλικοί. Για να μην πω και για το ότι ακόμα και οι γειτονιές των μεταναστών συγκριτικά με το ΗΒ ΛΑΜΠΟΥΝ. Οι τιμές πολύ λογικές, φαγάδικα ανοιχτά μέχρι αργά, ο κόσμος ντυμένος ωραία (ντυμένος καλά αλλά χωρίς να φαίνεται, κάτι σε ψαγμένο σπορ στυλάκι), ωραία πράσινα ματάκια παντού.

Το σόπινγκ μάς απογοήτευσε (αδυνατήσαμε να βρούμε δώρο στο σύντροφο goo goo ogg ogg ή στην κρυμμένη αδερφή της μυστικής μας φόνισσας), αλλά κυρίως γιατί δεν είχαμε αρκετό χρόνο να εντοπίσουμε τα μαγαζιά (το Βερολίνο δεν είναι ιδιαίτερα καταναλωτική πόλη. Ο κόσμος δεν είναι πολύ πλούσιος και νομίζω ότι δίνει τα λεφτά του σε πιο σημαντικά πράγματα ;)).

Πάρτε τώρα μερικά αξιοθέατα:

Το υπουργείο Οικονομικών. Νομίζω ότι ήταν στο ανατολικό μέρος της πόλης... Προσέξτε την τοιχογραφία:



Ε, αυτό το ξέρετε:

Το πλοίο της Μαρκέλας: Τα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (προσοχή στο ότι δεν έχει ορατό φρουρό, ούτε εκεί ούτε στους "απέναντι"):
Η παράγκα της Σονάρας (αν διακρίνετε κάποια υποκειμενικότητα στις περιγραφές, είναι απλά ιδέα σας :P):
Τρενάκιααα:

Για τη συναυλία των VNV Nation φυσικά χρειάζεται ένα ποστ μόνο του.

Αναμένω να συμπληρωθώ από τη φόνισσα/φωτογράφο-χωρίς-πρόσωπο (δεν θα τη βρείτε στις φωτογραφίες - αν τη δείτε πρέπει να σας σκοτώσει!)!

Ετικέτες , ,